|
|
|
لاپهرهی سهرهكی سهكۆكانی شهقڵاوه پۆست دهستهی كارگێڕی دهربارهی شهقڵاوه پۆست دهربارهی شهقڵاوه پهیوهندی |
|
|||||||
| التسجيل | التعليمات | قائمة الأعضاء | التقويم | البحث | مشاركات اليوم | اجعل جميع المنتديات مقروءة |
| هۆنراوه و چیرۆک دایکه بهڕێزهکانمان له لایلایهتان فێری وشهی ناسک بووین جوانی شهقڵاوهش ههستی ناسکی داینێ |
![]() |
|
|
أدوات الموضوع | إبحث في الموضوع | طرق مشاهدة الموضوع |
|
|
#1 |
|
سهرپهرشتیاری گشتی
|
مــــــن پــــێشـــمـــهرگــــهم من میلیشیا نیم هۆ شۆفى نیزمهكان گوێم لێبگڕن من سهفینم من قهندیلم من ههندڕێنم له دایكى وهتهن بپڕسن من كێم له ئێسك و پڕووسكى ڕووفاتهكانى خۆشناوهتی و بادینان و گهڕمیانم بپڕسن من كێم له داستانهكانى خواكوڕك و كۆڕێ و دۆڵى ئاكۆیانم بپڕسن من كێم من میلیشیا نیم هۆ شۆفى نیزمهكان گوێم لێبگڕن من شهكهتى ڕێبواڕى شاخ و دۆلهكانم من پهڕوهڕدهى لوقمه نانی بهئهمهكى لادێكانم من بووجهنیم له پهڕلهمان دهنگم بۆبدهن ئاخۆ میلیشیام یان میلیشیانیم من سڕووشتیم سڕوشت ..من پێشمهڕگهم پێشمهڕگه من میلیشیا نیم هۆ شۆفى نیزمهكان گوێم لێبگڕن پێشمهڕگهى كوڕد و چواڕپاڕچهى كوڕدستانیم. وهكو داڕ بهڕوهكان له شاخه سهختهكان ڕهگم داكوتاوه سهڕم له مهاباد و سابلاَغه قهدم له دیاڕ بهكڕو ئامێده قاچم له قامیشڵۆ و عهفڕینه ڕهگم له بابهگوڕگوڕ و قهلاَى ههولێڕه بۆیه ڕه نگى كوڕدستانم لێنیشتوه من میلیشیا نیم هۆ شۆفى نیزمهكان گوێم لێبگڕن من "حهڕبان" نیم لهگهڵ ڕهنگى وشێوهى ئێوه بگونجێم پاوانى باوكیشتان وهكو كوڕدستان لهت لهتم بكڕێم من به دڵۆپه خوێنهكانى مێژووى كوڕد دڕووست بووم له سهحهڕه زووهكانى بهڕخوودانی دڕووست بووم من به لاوك و حیڕانهكانى كوڕدهواڕى گهوڕه بووم ههنگاوم له ههموو شوێنێكه و خوێنم لهسهڕ ههموو بهڕدێكه من میلیشیا نیم هۆ شۆفى نیزمهكان گوێم لێبگڕن دهتان نهوێت ناوى پیڕۆزم بگۆڕن پێتان ناگۆڕدڕێت دهتان سووتێنین پێناسهم ههڵبجهیه شوێن سهنگهڕم مهڕگمه لهوكاتهى كهشههید دهبم بۆ سهڕبهڕزى كوڕدستان بهئالاَى هێماى خۆڕو مێژووى دێڕینهكهم كفن دهكڕێم بهپێشمهڕگه و كوڕدى پێشمهڕگه و نهوهى پێشمهڕگه تهلقین دهدڕێم...... من میلیشیا نیم هۆ شۆفى نیزمهكان گوێم لێبگڕن لهو دونیاش بهجلى پێشمهڕگهى و كهتافیهى سهڕۆك و پهستهكهكى مامهڕیشه و به ڕهخته و بڕنۆى یهكهم شههید و به پشدێنى دووانزهمهتڕى حمید كاوانى به گۆڕهوى و بهلهك پێچى و دوڕبین و مهتهڕهكهى پێشمهڕگهكان و به ئالاَیهكهى سهڕچۆپى كێشى ێابڕ كوڕدستانی به پشتیوانى خودا بۆتان دادهنیشم ڕهوانهى دۆزهختان دهكهم من میلیشیانیم من پێشمهڕگهم... پێشمهڕگه |
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
چهند تێبینییهکم ههیهكاكه فهرههنگ
ئهو 75 پێشمهرگهیهی که تهسلیمی تورکيا كرا ئهمانه پێشمهرگه بوون یان مهلیشیا؟ ئهو دیلانهی شهڕی ناوخۆ که له ئاکرێ نینۆکیانتان ههڵدهکێشان، ئایا ئهمانه پێشمهرگه بوون یان مهلیشیا؟ ئهو دیلانهی تا ئێستا بێ سهرو شوێنن و کهسوکاریان تا ئێستاش ههر چاوهڕوانن نازانن چارهنووسیان بهرهوه کوێ چووه. ئایا ئهمانه پێشمهرگه بوون یان مهلیشیا؟ ئهو پێشمهرگانهی له ههولێر، که به یارمهتی دهبابهی بهعس بهديل گيرا و دوایی رميان کردن، ئایا ئهمانه پێشمهرگه بوون یان مهلیشیا؟ شهقلاوه پۆست تكايه تكايه تكايه مهی سرنهوه با جوابم داتهوه من لاينگری كهس ناكهم . من وهك بناری سهفين پاكم التعديل الأخير تم بواسطة : بناری سهفين بتاريخ 02-27-2010 الساعة 06:51 PM. |
|
|
|
|
#3 |
|
ئهندام
|
کاک فرهنگ ئیوه باسی میلیشا دهکهن...بهلام کهستان مانای میلیشا نازانن...بهلام مانای میلیشا ئهوهیه که کۆمهڵه جهکداری سهر به گروپێ یان حیزبێک بن..ئایا پێشمهرگهی ئێستا سهر به حیزبن یان حوکمهت.کێ فرمانیان پێ دهداات.خزمهت بهکێ دهکهن.ئهگهر ئهم دوو حیزبه ئالۆزیان لهگهل گۆران پهیدا بوو .پێشمهرگه خزمهت به کێ دهکات؟؟؟
ئایاpkkتیرورسته ؟بهههزاران پێشمهرگهی pkkلهجیاکانی باکوری کوردستان خهبات دهکهن بۆ ئازادی.بهلام جهنابی مام جهلال ئهوان به تیرۆرست دادهنێت؟؟ ئایا ناوی تیرۆست خراپتره یان میلشیا ..بۆ کهستان ناویرن باس بکهن؟؟؟ بهلام ئهمه تهنیا بانگهشهی ههلبژاردنه یهکێتی .هیجیان پێ نهماوه.بهلام نازانم پارتی بۆ به فیتی ئهوان کار دهکات منیش دهلێم من پێشمهرگهم من تیرۆرست نیم.. هیوادارم بهردهوام بی له شیعر نوسین..بهلام لهم بابهته نا.. دهست خۆش |
|
|
|
|
#4 |
|
ئهندام
|
تا ڕاپهڕینی 91 پێشمهرگه سمبولی کوردایهتی بوو ههموو کورد شانازی دهکرد به دهسکهوتهکانی پێشمهرگه ، پێشمهرگه ببووه هۆی بهرزکردنهوهی ورهی ههر تاکێکی کورد .
بهڵام به داخهوه دوای ڕاپهڕین پێشمهرگه بووه میلیشیا و کۆیلهی ههردوو حزبی دهسهڵات . بۆ ماوهی چهند ساڵێک شهڕی ناوخۆیان پێکرا و به ههزارانیان لێ کوژرا ، دوای ئهمهش له ئهنجامی ململانێی حزبایهتی ئهوهنده پێشمهرگه دهمهزرا به بن دیوار به ڕاستی ناوی پێشمهرگه سهنگی جارانی نهما، لهگهڵ ئهوهشدا گهورهترین خیانهتی مێژووی به پێشمهرگه کرا ئهویش ڕووداوی 31 ی ئاب بوو ، ئهی جهنابی سهرۆک بۆچی له 31 ی ئابدا پێشمهرگه ئهوهنده گرنگ نهبوو؟؟؟؟؟؟؟؟؟، تازه سهرۆکی پارتی قسه لهسهر پێشمهرگه دهکات گوایه بهڕێز عهدنان عوسمان گوتویهتی پێشمهرگه میلیشیایه. ئهگهر لای پارتی و یهکێتی پێشمهرگه ئهوهنده گهورهیه ئهی بۆ له ماوهی دوو مانگدا یان زیاتریش موچهی مانگێکیان پێ دهدهن. فهرموون گوێ بگرن لهم دهنگه که له کاتی شهڕی ناوخۆدا چییان دهگوت و چۆن ڕێزی پێشمهرگهیان دهکرت . گوێ له دهنگهکه بگره که سهرهتا بهم قسانه دهست پێ دهکات : ئهمشهو شهوی شکستی جاش مهسعودهکان و شکستی خیانهتکار و زلهجاشهکانه ، ئیمشهو شهوی گهردوولولی جاش سوتێنهکانه ، سوتانی گهوره جاش مهسعوده ، جاشی ئهقدهم جاشی گهورهی مهسعودی زلهجاشی سهرێ رهش . ئهگهر ههر سهرپهرشیارێک ئهم بابهته بسڕێتهوه ئهوا ئهم سایتهش به چهلاو خۆری ههردوو حزبی دهسهڵات ناوزهد دهکهین و وهکو ههموو کهناڵ و ڕادیۆ و سایت و ڕۆژنامهکانی تری ههردوو حزبهکه دهیخهینه زبڵدانی مێژوو . التعديل الأخير تم بواسطة : دهیگۆڕین بتاريخ 02-28-2010 الساعة 12:01 AM. |
|
|
|
|
#5 |
|
ئهندام
|
]به راستى سه يرة تا استا نازانى كى بشمه ركةى سوك كرد ئه وه ى نه ك هةر سوكى كرد به لكو رسواشى كرد حزبه كه ى جه نابت و جه لاليه كان بوو كة جه ند سال له به رامبه ر يكتريان به كوشتيان دان دووه م تؤ له بشمركة ناكه يت خو ئه كه ر ميلشيا نبى ئه يى خؤ نزاميش نيه وشه ى ميلشياش عيب نيه ده بى حكومه تي هة ريم كا ربو ئة وة بكات و بيكاته نيزاميى و يه ك كرتوو و له زير فرماني حكمه تي هة ريم دابن هه رحزبيك جه ك داري هه بى بيي ده لين ميلشيا ........دوه م ريزم بؤ باوكى شه هيدت هه يه به راستي شورؤش كيربوو . بشمه ركه ركه ش شتي خرابيشى كردوه تو مندال بوى جه ندين جار ها توين محاويله ي سه رويي مالي ئيومان به بى هؤ ته قانوه ته وة به حسابي خومان زه ره رمان له به عس ده دا كه جي تؤشمان له سه يركردني أفلام كارتون ده كرد! 3-جيتر وشه ي فاشيزم به كار مه يه نه باوي نه ماوه ئه وة نده ش حماسيش مه به به وشيوه يه نيه كه تؤ تيي كه يشتوي::::له كه ل ريزم بؤت
|
|
|
|
|
#6 |
|
ئهندام
|
rasta to peshmargay balam ta esta har lamalawa peshmarga bwy azezm bash dat nasem to peshmargash suk dakae jwnka to qabeli awa ne nawe peshmarga beni .hewa darm la wshae peshmarga tebgae
...........dast xosh kaka دةيكرين............ |
|
|
|
|
#7 |
|
ئهندام
|
برایی بهرێزم بۆ وا گهرم بوی خۆ کهس چ ههلی نهکردوه ،میلیشیا ناکاته مانایی ،تیرۆرست یان مافیا ،یان چهته ،یان بهکێ گیراو، یان خائین .باشه برایی بهرێزم ئهمانه نهکاته میلیشیا تۆو چهواشهکاران بۆ توره دهبن . ههر هێزێک نیزامی نهبو وهکو پۆلیس سهرباز ئاسایش هێزی سنور له مانه بهدهر حکهمهت خۆی بهمانه دهلێ هێزی حزب یان میلیشیا حزبه عهرهبهکانی بهغدا به ههمویان وتراوه میلیشیا کهس تووره نهبوو،بهس سهرکردهکان بۆ مهرامی ههلبژارن ئهم قسهی ئهندام پهرلهمانیان قۆستۆتهوه ئهگهر گوێ له قسهکانی بگری ناوی پێشمهرگه ی ههر نهیناوه ،ئه لێ ئهو کهسانهی جلی رهشیان له بهر ه جاوی خۆشیان بهستوه تهقهیان له جهماوهری بانگهشه کردوه ئهمانه نیزامی نین میلیشایی حزبن.بێ رێزی ئهوه که پێشمهرگهکانی پهکهکه تهسلیم به تورکیا کرانهوه بێ ریزی ئهویه هێزی تورکیاو عیراق بینیه خاکی کوردستان بێرێزی به پیشمهرگه بکرێ چهندان به کوشتن بدهن . برایی به ریزم ئاورێک بدهوه ئینجا شت بنوسه. له گهل رێزم ههر سهرکهوتوو بی.
|
|
|
|
|
#8 |
|
ئهندام
|
walla mn 7az baw mnaqashaya nakam bas away ale aygorin ba jare nawy xoy bnwsyt mn agar ish bo kasek yan layanek bkam bo nawy xom nanwsm la nan braw atrsn ay aw lakanyek maxonw dwaysh bardy le bgrn la nan braw matrsn
|
|
|
|
|
#9 |
|
ئهندام
|
کچه کورد مافی خۆمه که موچهم ههبێت و حکومهتیش واجبه لهسهری خزمهتم بکات بهڵام به داخهوه که پارتی و یهکێتی وهکو حزب دهستیان گرتووه بهسهر حکومهت و بڕیارهکان له لایهن مهکتهبی سیاسی ههردوو حزبهکه دهردهچن به چ شێوهیهک من و چهندین کهسی وهکو من بتوانن خۆیان ئاشکرا بکهن .
وا دیاره تۆ نازانیت حزب چییه و حکومهت چییه ؟ وه ئهرکی ههریهکهیان چییه ؟ پارهی دزراوی من ئێستا بهرپرسه گهندهڵهکان بارزگانی پێ دهکهن و ڤێلای پێ دروست دهکهن . به دڵنیاییهوه ههر ئهیگۆڕین |
|
|
|
|
#10 |
|
ئهندام
|
naaaaaaaaaaa
to azani chya wanya 7zbw 7kwmat yan arkyan chya wanya bas 7ayf bo aw kasanay ka aw lakanyek axonw bardyshy te agrn chy agoritttt??????? |
|
|
|
|
#11 |
|
ئهندام
|
كاك سةفين ريزم بؤت هةية ..زؤر باش لة مةبستت تيدةكةم بةلام ليت دةبرسم ئةكةر ئةوندة زيرةكى بؤ تةمشاى ئةو بةيامة ناكةى كة لة سةروو نوسراوة !! بةلام وا ديارة تؤش هةمان مةبستى ئةو برا بةريزةت هةية .كةسيك ئةكة ر لة ووشةى بيشمةركة تينةكات وا باشترة هةر باسى نةكات ـ
ـــــــــــــــــ دةست خؤش كاكة ....دةىيكؤرينـــــــــــــــ |
|
|
|
|
#12 |
|
ئهندام
|
walla barezm agar ewa lamanay peshmarga bgayshtban natan awt milishya balam esta atanawe bahandek mabast qsay xotan rast bkanawa ka blen baw manaya waman nagutwa
|
|
|
|
|
#13 |
|
ئهندام
|
kcha kurd dazani che dagoren!!
to dagoren labar away tosh yakeky law kasanae ka tejarat ba parae aema dakan w mn namawet qsa lagal aw kasana bkam ka aslan la hej nagan baba gyan basa takae !tejaratman pe dakan aewa har tamshay dwawa dakan na ber la bayani bkawa azezm |
|
|
|
|
#14 |
|
ئهندام
|
walla ta estash m7ashm nya badaxawa hhhh
balam azanm ka pasharozhy bash badast awana yakam jar xot bgora nawt ble |
|
|
|
|
#15 |
|
ئهندام
|
بۆ بهرێز کاک فهرههنگ سلاو بۆ گیانی باوکت
![]() ![]() ![]() بهرێزم خۆزگه ئهخواست ههندهک زانیاریت ههبوایه لهسهر ووشهی میلیشیا ئینجا ئهو شعرهت بنووسیبایه ئهمن تهنها پێت ئهلێم برۆ ئتفاقیهی فهرهنسا بخوێنهوه که لهمابهینی مام جهلال وه مهسعود بارزانی مۆر کراوه 2 جار له 2فهقهره باسی میلیشیاکانی خۆیان ئهکهن که ئهبێت میلیشیاکانی پارتی و یهکیهتی ههمویان خانهنشین بکرێن له زهمانی ئجتیماعی خانه نشینیان بۆ دابین بکرێت بهرێزم بۆ جارێکی تر ئهگادار به نهکهوهیته ههلهوه ....دیسان گۆری بابت گۆلباران ئهکهم |
|
|
|
|
#16 |
|
ئهندام
|
کچه کورد تۆ ڕهخنه مهگره لهوهی که من ناوی خۆم نهنووسیوه ، تۆ پێشوهخته ناوی خۆت بنووسه ئهوکات وهره به من و کهسانی تر بڵێ . تا کهسانی وهک تۆ ههبێت و وهک تۆ بیربکهنهوه ئێمه حاڵمان لهمه باشتر نابیت که تیایداین. له 91 ـهوه تا ئێستا پارتی و یهکێتی له دهسهلاتن هیچ پێشکهوتنێک بهدی نههاتووه له کوردستاندا . دروست کردنی بینای بهرزی مهسولهکان و زۆرکردنی کهناڵی ڕاگهیاندنهکان به پێشکهوتن دانانرێت ، من بینای بهرزم بۆ چییه ئهگهر نهکرێته قوتابخانه ، یان بینای زانکۆ یان نهخۆشخانه ...هتد . من کهناڵی ڕاگهیاندم بۆچییه که تهنها کاریان پا ههڵدانی دهسهڵات و هێنانی کاره خراپهکانی رۆژئاوایه ، خۆ ئهگهر کهسێکی نهشارهزا سهیری کهناڵهکانی دهسهڵات بکات دهڵێت کوردستان له ئهوروپا پێشکهوتووتره.
زۆر سهیره که پارتی و یهکێتی باسی شههیدان دهکهن و منهت بهسهر ئهو خهڵکه دهکهن که خهباتیان کردووه له پاڵ ئهم خهباتهش که دژی حکومهتی بهغدا کردوویانه با باس له شهڕی ناوخۆ بکهن و باس لهو شهڕه بکهن که لهگهڵ پهکهکه کردیان ، با باس له 31ی ئابیش بکهن . عهقل کلاسیکهکان دڵنیابن ههر ئهیگۆڕین |
|
|
|
|
#17 |
|
ئهندام
|
walla nawy mn hanara bas mn kchy kurdistanm boya ba kcha kurd hatwma nak labar
away btrsm yan latrsy nan braw kasany wak to azany bo chwnka xyanat aka |
|
|