|
|
|
لاپهرهی سهرهكی سهكۆكانی شهقڵاوه پۆست دهستهی كارگێڕی دهربارهی شهقڵاوه پۆست دهربارهی شهقڵاوه پهیوهندی |
|
|||||||
| التسجيل | التعليمات | قائمة الأعضاء | التقويم | البحث | مشاركات اليوم | اجعل جميع المنتديات مقروءة |
| دیمانه دیمانهی جۆراوجۆر |
![]() |
|
|
أدوات الموضوع | إبحث في الموضوع | طرق مشاهدة الموضوع |
|
|
#1 |
|
ئهندام
|
دیمانه :رهنجبهرعهلى/شهقلاوه پۆست
25/2/2010 شههید پیرۆزترین رێگایه كه مرۆڤ تیایدا لهپێناوى سهروهرى ژیانى خۆیى .شههید دهبێت سهر بهرزى بۆكهس وكارهكانیشى بهجێدێڵێ ئهوانیش خۆش حال دهبن كه رۆلهكهیان لهپێناوخاك و ولاتهكهیان شههید بووه چونكه ئهو ههمودهسكهوتى پهرلهمان و حكومهتى بهدهست هاتووه لهسایهى خوێنى شههیدانه ئازادى گهلهكهمان بهدهست هاتوه بنهمالهى شههیدهكانیش واههست دهكهن ئهمرۆ روحى رۆلهكانیان بهدهنگ دان شاد دهبێت تۆلهى خۆیان له ناحهزهكان دهكهنهوه ههربۆئهم مهبهسته وهکو پهیامنێری شهقلاوه پۆست سهردانى بنهمالهى سهربهرزى شههیدانمان كرد تاكو بزانین ههلوێستى خۆیان ومتمانه بهكێ دهكهن دهنگى پێبدهن تاكو وهكو نوێنهرى خۆیان بزانن رۆحى شههیدهكانیان شادكا . ![]() دایكه جهواهیر سابیر خاوهنى چوارشههیدى هاولاتیه كهبه روێكى خۆشهوه بۆمن دواوتى ئێمه دهنگ دهدین بهلیستى هاوپهیمانى ژماره (372) چونكهلیستى خوێنى ههموو شههیدانه لیستى خهبات و قوربانى دانه لیستى رێبازى بارزانیه لیستى پارتیه ئێمهش بهخۆش حالیهوه دهنگ دهدهین . ![]() شیراز سالح كچه شههید من وهكو كچه شههیدهك له رۆژى 7/3 لهگهل بنهماله كهمان به جلی كوردى سهر لهبهیانى زوو دهرۆین بۆ دهنگ دان چونكه پێم وایه ئهگهر من دهنگ بدهم ئاوا تۆلهى باوكم دهكهمهوه باوكم لهخهباتى كوردایهتى شههید بو ئێمه سهر بهرزین بهلام نابێ ئێمهش لهرێچكهى ئهو بوهستین دهرۆین بۆ جهنگێكى دیموكراتى بهرهو سندوقهكانى دهنگ دان پهنچهمان مۆردهكهین خوێنى باوك و براكانمان گهش دهكهینهوه و بهپێنوس نیشانهى راست لهسهر لیستى هاوپهیمانى دهدهین تاكو روحى شههیدهكانمان شادبكهین . ![]() نیشتیمان خان قوتابى پهیمانگایه كهخاله خۆشهویستهكهى شههید بوه بهلێنى داوه بخوێنى تاكو رۆژیك بێت ئاواتهكهى بێتهدى بگات بهئاواتهكانى ببێته نۆێنهرى كورد بۆداكۆكى كردن لهوهدهست هێنانى مافهكانمان تاكو جارێكى دیكه رێگهنهدهین ناحهزانى كورد دل خۆش بن لهرۆژى 7/3 من و هاورێكانمان بهلێنمان داوه بهدلێكى خۆشهوه بهرهو سون دوقهكانى دهنگ دان دهرۆین دهنگ دهدهین بهلیستى هاوپهیمانى كوردوستان وكاندیدانى پارتى لهناویشیان كندیدى ژماره (9) دكتۆر سهعید رهسول دهدهین ![]() خاتو فاتیمه خان كه زیندانى سیاسی بوه لهپێناو كوردستان من زۆر ئازارم كێشاوه لهدهست رژێمى فاشی من نامهوێ جارێكى تر روو بهرووى ئهو كێشانه ببمهوه دهمهوێ نهوهكانم بهئاسودهیى پهروهردهبكهم بۆبهدهست هێنانى ئهم ئاسودهیهش دهبێت برۆم دهنگ بدهم دهنگ بهلیستى كوردستانى دهیان كهمه نوێنهرى خۆمان دكتۆر سهعید رهسول ژماره(9) نوینهرى شهقلاوهیه متمانهمان پێى ههیه بۆ بهدهست هێنانى مافهكانمان |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ئهندام
|
رێزم بۆ 4 شههیدهکهی سلاو له گۆریان بهلام بهداخهوه ههر ئهم دایکه جهواهیره بوو له سالی 1987 دهستی له پ م کانی حزبی شیوعی کردهوه پ م ی شههید کرد
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ئهندام
|
گۆڕان پڕيدا پێشمهرگه ئهمجاره نۆرهی دايكه شههيدهكانه . تۆ ی گۆڕانخواز وهره داهاتی گۆڕان به شهفافيهت باس بكه با نهوشيروان بتوانێ وهلامی سهرۆك بداتهوه كه پێتان ئهلێت ئێوه بهكرێ گيراون ئێوه ههر نهتانتوانيوه تا ئێستا وهلامێك بدهنهوه بهلكو گۆڕانهكهتان لهگهل ئهندام پهرلهمانه به ناو پالهوانهكهتان ئهم ماوهيه تهنيا پان دهكهنهوه كرنوش دهبهن بۆ سهرۆك له بهر ئهوهی قسهكانی سهرۆك ههموی تهواون.
|
|
|
#4 |
|
ئهندام
|
بهریز سابر من هیچ پهیوهندیم به گۆران نیه بهلام پیت ئهلێم ئهوهی وتوومه حهقیقهته تهنها ئهوه ئهلێم ههرکهسێ دوژمنانی گهلهکهمان بێنێته سهر کوردستان خهلکی کورد به کوشت بدات بهکرێگیراوه بۆ نمونه 31 اب +هێنانی فاشستهکانی تورک بۆ سهر کورد ئهمه بهکریگیراویه
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ئهندام
|
بهڕێز ئهی ئهوهی له پشت ئاشا ن قهرناشه پێشمهرگهو مندالو ژني شوعيهكانيان شههيد كرد كێ بوو نهوشيروان نهبوو ئهی ئهندازياری براكوژی نهوشيروان نهبوو . ئێستا كوردستان بهرهو دهولهت و ديموكراسی ئهروات بۆيه نهوشيروان وهكو پيشهی بێگانه پهرستی به فيتهی دوژمنانی كورد دهيهوێ ئهم دهسكهوتانه بههژێنێ بۆ خۆت مێژوو بخوێنهوه .
|
|
|
#6 |
|
ئهندام
|
سڵاو كاك ڕنجبه رعلی هيوادارم وێنهی يهكهم لابه ری چونكه خهلك دهزانێ مناڵه بسته زمانهكانی بونه قوربانی چه كی جهيشی....
شه عبی سهردهمی سهدام برام وريابه دايك شههيد گهورهيه التعديل الأخير تم بواسطة : كورد بتاريخ 02-27-2010 الساعة 09:51 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ئهندام
|
کهر لهکێ کهتیه کورتان له که درایه
کاک سابر من باسی چی ئهکهم ئهتو ئهیبهیته کیندهرێ تف هاویشتن به رهو عاسمان به نێو چاوانی خۆت ئهکهوێتهوه ئهی کۆمهل کوژیهکهی ههولێر که لهسهر جادهکانه کوشتان گهریلاکانی پهکهکه نهبوون زۆرن ئهو تاوانانه.................. من مهبهستم ئهم وێنهیه هیوادارم لای بهن |
|
|
|
![]() |
| طرق مشاهدة الموضوع | |
|
|