|
|
|
لاپهرهی سهرهكی سهكۆكانی شهقڵاوه پۆست دهستهی كارگێڕی دهربارهی شهقڵاوه پۆست دهربارهی شهقڵاوه پهیوهندی |
|
|||||||
| التعليمات | قائمة الأعضاء | التقويم | البحث | مشاركات اليوم | اجعل جميع المنتديات مقروءة |
![]() |
|
|
أدوات الموضوع | إبحث في الموضوع | طرق مشاهدة الموضوع |
|
|
#1 |
|
دهستهی کارگێری
بهڕێوهبهری ههواڵی وهرزشی تاريخ التسجيل: Aug 2007
|
به پێويستم زانی ئهمجاره بابهتيك بنوسم بۆ ئهوهی خوێنهرانی بهڕێز تيايدا بهشداری بكهن به راو بۆچونهكانيان، دهتوانن يهكێك لهم ليستانهی خوارهوه كه نوسراون دهستنيشانی بكهی ، پرۆسهی ههلبژاردن له رۆژگاری ئهمرۆدا مهترسی ههيه و بهلای ههندێك سياسهتمهداران دوورنيه كێشهی گهورهی لهدوا بێت. بهداخهوه، كهلتووری ههلبژاردن له كوردستان بريتيه له دياردهی ليست و ليستكاری و هێرشی تێكدهری پروپاگهندهيي. نمونهش زۆرن، ههروهك ههلبژاردنهكانی ئهنجومهنی پاريزگاكان و پهرلهمانی كوردستان و عیراق.بهلام ئهمجاره بێجگه له شهره ليسته و شهره تهزوير، ئهمڕۆ شهره بهرژهوهنديه تايبهتيهكانيش زال بوه بهسهر بهرژهوهندی گشتی حزبهكان .
لهپرۆسهی ههڵبژاردن و دهنگداندا دهنگ به كام ليست لهم ليستانه دهدهي و بۆچيش ؟ پارتی و يهكێتی لايهنه ئيسلاميهكان بهشدارینهکردن له ههلبژاردن ليستهكانی سهربهخۆ التعديل الأخير تم بواسطة : فه رهاد خه يات بتاريخ 04-15-2009 الساعة 10:18 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ئهندام
|
دهستخۆش مامۆستا فهرهاد بۆ ئهم راپرسيه جوانهت من دهنگ به هيچ حزبێك نادهم لهم حزبانهی ئێستا كه حكومهتی ههرێمی كوردستان بهڕێوهدهبهن ، دهنگ به ليستی سهربهخۆ دهدهم بۆ ئهوهی گۆڕان بكرێت له سيستهمی بهڕێوهبردنی وولات له بهر ئهوهی
حزبه كوردستانییهكان دوای راپهڕینی بههاری 1991 خۆیان به شهڕی ناوخۆوه خهریك كرد، دوای ئهوهش ماوهیهك بهخۆ دهوڵهمهند كردن، ئێستاش بازاڕ بازاڕی گهندهلی قوتابی وهكو ئێمهش له ئێستاوه بيرمان لهوهيه كه تهحهروج دهكهين لهكام شوێن ببين به شاگرد . ليستی سهربهخۆ /ٌ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ئهندامی كارا
|
دهست خۆش کاک فهرهاد بۆ ئهم تهوهره جوانه
من وهک خۆم بهشداری نهکردن ههڵئهبژێرم وه هۆکار زۆره بۆ ئهو بڕیاڕهم دووباره دهست خۆش سهرکهوتووبیت بهشداري نهكردن |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ئهندام
|
ده ست خۆش كاك فهرهاد بۆ ئه م ته وه ره یه
هیوادارم هه رده م سه رکه وتووبیت من ( به شدارینه کردن ) هه لده بژێرم لهبهرئهوهی ليستهكان ههمووی داخراون بهلام ئهگهربێت و ليستی كراوه بيت ئهوه بهشداری دهكهم بۆ ئهوهی نوێنهری راستهقينهی خۆم ههلبژێرم ئهو كهسه ههلبژێرم كهوا خزمهتی شهقلاوه بكات نهك خزمهتی بهرپرسان و گيرفانی خۆی بكات دوباره دهستهكانت خۆشبێ بۆ تهوهره جوانهكهت . |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ئهندام
|
ده ست خۆش كاك فهرهاد گیان بابه تێکی زۆر جوانت هه ڵبژاردووه ، من بهبێ پانكردنهوه وهياخود وهك ماستاوچيهك دهلێم تۆ دهنگ به كام ليست بدهی دهنگ بهو دهدهم له بهر ئهوهی دهزانم تۆ دهنگ به ليستێك دهدهی كه بتوانێ خزمهتی وهرزش و شهقلاوه بكات .........
هیوادارم سه رکه وتووبیت برات توانا ١٦\٤ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ئهندام
|
مرۆڤ چرایهكی ههیه ئهویش ویژدانی یهتی ، دهبێ ئێمهش ويژدانمان بهكاربێنين بۆ ههلبژاردن من بهش به حالی خۆم تا ئێستا بريارمداوه بهشداري نهكهم بهلام ئهگهر كهسانی باش و ليستی غهيره ئهمانه ههبێت دهچم ، دةست خۆش بةقوربان بهراستى زور جوانه تهوهرهكهت ههر سهركهوتووبيت .
|
|
|
#7 |
|
|
زۆر سوپاسی ئهم بهرێزه دهكهم بهڵام حهزدهكهم بتناسم كورتهيهك لهژيانی خۆتم بۆبنووسی
|
|
|
|
#8 |
|
ئهندام
|
دهستخۆش كاكه فهرهاد بۆ ئهم تهوهره جوانهت هيوادارم ئهم تهوهره ببێته راپرسيهك و دهسهلاتيش سوود وهربگرێت له بيرو بۆچونی خهلك بتوانن ههلهكانيان چاك بكهنهوه ، بهلام من دهنگ دهدهم به ليستی يهكێتی و پارتی !
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ئهندام
|
دهيتخۆش كاك فهرهاد بۆ تهوهره جوانهكهت من دهنگ دهدهم به هێزه ئيسلاميهكان بۆ ئهوهی حوكمی قورئان بێته سهر حوكم
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ئهندام
|
دةست خؤش كاك فرهاد من دةنك به ليستى بارتى و يةكيتى ئةدةم جونكه ريبازى رستةقينةيه...
بارتى و يةكيتى |
|
|
|
|
|
#11 |
|
ئهندام
|
بهریزان وهک ئاشکرایه لای ههموومان ،
ئیمه که لهدایک دهبین یهک جاره ، ههروها ههمووشمان دهبێت بمرین ، ئهوهی خوای گهوره لهچارهمانی نووسی دهبیت بهدلیکی فراوان قبوولی بکهین ، بۆيه دهبيت خوای گهوره لهخۆمان رازی بكهين بۆيه من ليستی هێزه ئيسلاميهكان ههلدهبژێرم . من سهر به هيچ گروپێكی ئيسلامی نيم بهلام دهزانم ئهوان پهيامی قورئانيان ههلبژاردووه بۆيه ههليان دهبژێرم . دهستخۆش كاك فهرهاد بۆ ئهم تهوهره به گفتوگۆيهت بهراستی بابهتوكانت ههمويان جوان و به سوودن پيرۆزبايی سهركهوتنهكانی يانهی وهرزشی شهقلاوهشت لێدهكهم. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ئهندام
|
بێلايهن ههيه
ههموومان لهململانێ داين لهپێناو گرتنه دهستی كورسی و خزمهت كردن به نزيكهكانمان نازانم ليستی سهربهخۆ مانای چی ه ده ئهوانهی باس لهليستی سهربهخۆ و ليستهكانی تر دهكهن پرسيارتان لهخۆ كردووه ئهم ليستانه كێ تهمويليان دهكات ؟ كێ رابهرايهتيان دهكات ئهی ههر ئهوانه نهبوون سهركردايهتی ئێمهيان دهكرد؟ ئهی ئێستا خێره خوا هيدايهتی داون ئێستا باسی چاك سازی و شهفافيهت دهكهن ئهی ئهو حزبانه لهپهرلهمان و حكومهت بهشدار نهبوون چهند ساله ئهوانيش بهشێك لهداهاتی خهلكی كوردستان دهخۆن بۆ تائێستا بێدهنگ بوون ئهگهر راست دهكهن پاره و بهشداری كردنتان لهگهل ئهوان قبول نهكردبا ئێستا خهلك بيری لێدهكردنهوه !خهلكی ئێستا وشيار بۆتهوه لهسهر بهرژهوهنديهكانيان ههلسو كهوت دهكهن !!! من لهگهل ديموكراتی و گۆرينهوهی دهسهلات دام بهلا ئهوانهی دهيانهوێ چاك سازی و گۆران بكهن با لهخۆيان دهست پێبكهن .بۆيه من دهنگ دهدهم بههاوپهيمانی كوردستان لهپێناو مانهوهی سروودی نهتهوهيمان (ئهی رهقيب )و ئالا پيرۆزهكهی كوردستان |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ئهندامی كارا
|
كاك فهرهاد دهستخۆش بۆ ئهم تهوهره به گفتوگۆيهت . بهلام ئهم ههلبژاردنه ململاێيی حزبییه نهک بۆ ئهوهی بیانهویت وهزعی خهلک باشتر بکهن ، ئهمه شهره کورسیه نهک خۆشکردنی ژیانی خهلک ، من پرسيارێكم ههيه ؟ کام منداله ههژار بێ واسته تهعین کرا ، کام کارمهند بهدلی خۆی و به حهقیخۆی پله پله بهرز کرایهوه. بۆيه من بهشداری ناكهم تا ليستێكی باش و خهلكانی پسپۆر له ناو يان نهبينمهوه؟ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ئهندام
|
دهسخۆشیت لێ ئهكهم كاك فرهاد بۆ وروژاندنی ئهم بابهتهی كه زۆرشت لهخۆدهگرێت وپرسی هه لبژاردن له ئارادايه ووهك ئيمتحانی بهكهلوريايه وه ههرلايهنهكهو بهجۆرێك لهئاماده باشیدايه وبوهبه گێژاوی ئهسكهندهرههرخوا بهخۆی رهحم بكات٠
كاك فهرهاد لهكاتی خوێندنهوهی ئهم بابهته فكروخهيالم رۆيشتبو وام دهزانی وا له ويلایهته يهكگرتوهكانی ئهمريكا ئهژين وبهروه پيری ههلبژاردنهكانی كۆنگرێس ئهچين ئيترباله كروكی باسهكه نهچينه دهرێ وئهو برادهرانهی پێش من كه بهناوی خوازراوله پشت په رده باسی ههموشتێكيانكردوه تهنها ماوه بلێم رێزوسوپاسم ههيه بۆت مامهخهمهی شهقلاوه بۆهێوركردنهوهی دهروونت باسی بهسهرهاتی ئهوكوره شوانهت بۆبكهم كهبۆمنی باسكردوهودهلێت دهمانی عهسربوولهسهرشاخێك بهرامبهربه گووندهكهمان ولهديارمهروبزنهكانم دانشتبووم ههرئهوهندهم زانی چهند ئۆتومبیلێك بهرهوگوندهكهمان هاتن وكرديان بهتهپوتۆزمنيش چهندگووله يكم بهسهرتهقاندن دواترلهكاتی رۆژئاوا بهرهومال گهرامهوه كه چومه مال باوكم ووتی دهوهره كورم ئهوه بوكمان بۆهێناوی منيش ووتم بوكی چی من ههموو جلهكانم دراوهوقۆرهی زكم دێ لهبرسان وهدايكم لهولاوههاته وهلام ئهی چاوم كوێربێ هيچ پلاوبرنج نهمايه مهگهرنان وژاژی بخۆي دوباره باوكم بهتورهی ووتی دهی زووكه برۆلای بوكهكهت منيش وتم ولله ناچمه لای بووكێ كێ پلاو برنجی خواردوه بائهو بچێته لای بووكێ ! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ئهندام
|
ده ست خؤش فه رهادگيان بۆئه م ته وه ره جوانه من (ده نگدان)هه لده بژێرم به لام نه ك بۆ پارتی و يهكێتی و هێزه ئيسلاميهكان به لكو بۆئه و ليسته ي بتواني گۆران دروستكات وه به راي من ئيستا له كو ردستان كه سانێك هه ن كه تواناي ئه وه يان هه يه گۆ ران دروست بكه ن به لام من ئه مه وي شتێك رون بكه مه وه ليره دا كه خه لكي كوردستان له م ده سه لاته (expair)ه ي ئێستاي كوردستان زۆر نارازيه بۆيه خه لكي كوردستان زۆر به پهرۆشه وه چاوه ڕێيي هه لبژاردن ده كه ن بۆئه وه ي ده نگ به گۆڕان بده ن ، بهلێ بۆ چاكسازی بهرای منيش چاكسازی بهڕێوهيه له بهر ئهوهی جام كه پڕ بوو لێي دهڕژێ ، دهستهكانت خۆشبێ فرهاد گيان بۆ نوسينهكانت .
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ئهندام
|
أنتخب ألحزب ألديمقراطى وألاتحاد ألوطنى الكردستانى ، لآن هذة ألحزبين وصاتنا لهذا اليوم
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ئهندام
|
ده ستتان خۆشبێت به لام به ڕێزان به ژدارى نه كردن چاره ى گرفتهكان ناكات چونكه ئه گه ر نهچی بۆ ههلبژاردنيش ئهوه له جياتيت پڕ دهكرێتهوه به ويستی خۆيان ، بهلام پرسيارێكی تر لێره خۆی فهڕز دهكات ئايا دهسهلاتی ئێستای ئهم دوو حزبه سهرهكيه هيچی نهكردووه ؟
وهلام كاری باشيان كردووه بهلام دهكرێ كاری باشتر بكهن بۆ كۆمهلگهی كوردی ، من دهلێم ههندێك بهرپرسی نابهرپرس له ناو حزب و حكومهت ئهم دوو حزبهی زۆر ناشيرين كردوو به كاره گهندهليهكانيان ، دهكرێ ئهمجاره ئهم دوو حزبه ليستێكی بههێز ی پالێوراوان نوێنهرانی جهماوهر ههلبژێرێت كه له ناو جهماوهری كوردستان خاوهن رابردويهكه خاوێن و خهلكی كارا بن بۆ ئهوهی متمانهی جهماوهر بگهڕێتهوه بهم دهه حزبه ؟ دهستخۆش كاك فهرهاد بۆ تهوهرهكهت |
|
|
|
|
|
#18 |
|
ئهندام
|
كاك فةرهاد ئةم كاتةت باش هاوريم. وةلا حةز ئةكةم يةكةم جار بزانين ئةتو دةنك بة كام ليست ئةدةي؟
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ئهندام
|
dast chosh kak farhad balam to dang bo kam adae
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
ئهمجارهیان من دهپرسم تۆ دهنگ به کێ دهدهی؟
ههلبژاردن یهکێکه له ئهستونهکانی دیموکراسی و مرۆڤ مافێکی خۆیهتی دهنگ به کێ دهدات یان وهرهقهی سپی فڕێ دهداته ناو سندوق نازانم جهنابت به چ سیفهتێک ئهو مافهی هاوڵاتی پێشێل دهکهی و دهتهوێ راپرسی ئهنجام بدهی ، زانیومه دهزگا سهربهخۆکان به مهبهستێک راپرسی دهکهن ، مهبهستی تۆ چیه ؟! |
|
|
|
#21 |
|
ئهندام
|
دهستخۆش بۆ ئهم تهوهره ههنوكهييه من بۆ خۆم ليستی هاوپهيمانيهتی كوردستان ههلدهبژێرم لهبهرئهوهی ، ئهوهی دێن لهوان باشتر نين ، ههموو قهوارهكانی كه بهشداری ههلبژاردن دهبن دهزانين ئهو شيعارانهی كه ههليدهبژێرن بۆ پروپاگهنده زۆربهی قسهنه بۆيه ههر ئهوانه بن باشتره
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ئهندام
|
دهستخۆش كاك فهرهاد بۆ ئهو تهوهره جوانه . من بهشداري نهكردن ههلئهبژيرم ئهگهر ليستێك هيچی پێ نهبێ بۆ شارهكهم راسته ههلهيه ئهگهر بێت و بهشداری نهكهم بهلام ئهگهر ليستهكان ههر ههمان بهرپرس و فلانه خزم و فلانه كوری بهرپرس دابنێنهوه ئێمه بۆچی بچين
بۆيه دهبێت ئهمجاره دوور له ههموو حزبايهتيهكی تهسك دهبێت دهنگ بدهينه ئهو كهسهی كه له شهقلاوه ههلدهبژێردرێت شايهنی ئهوهبێت ببێته نوێنهری راستهقينهی شهقلاوه جا ههر ليستێك بێت . به قهناعهتی من ئێستا نهك زۆربهی گهنجان بهلكو ژن و پياوهكانی شهقلاوه باس لهوه دهكهن دهبێت ئهمجاره بهرژهوهندی شهقلاوه له پێش حزبايهتی بێت . دهنگ دهده ين به شهقلاوه دهنگ دهدهين به خزمهتگوزاری شهقلاوه دهنگ دهدهين به بهرژهوهندی شهقلاوه دهنگ دهدهين به نهمانی گهندهلی دهنگ دهدهين بۆ ئهوهی شهقلاوه ههبێت له پهرلهمان |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ئهندام
|
من دهنگ دهدهم بهو کهسهی خهمخۆری میللهته بیر له گیرفانی خۆی ناکاتهوه
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ئهندام
|
د ة ست خوش كاك فرهاد زور باشة خة لك راي لة جة نابتة .تقيمة بو توش ام بابة تة .د ة نك د ةدة م تا الاي كوردستان هة ر شة كاوة بيت
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ئهندام
|
دهنگ دهدهم به ليستی گۆڕان بۆ ئهوهی گۆڕان روو بدات له سيستهمی بهڕێوهبردنی كوردستان
دهست خۆش كاك فهرهاد بۆ ئهو ڕاپرسيه |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ئهندام
|
بى لاين جى ديشنا
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ئهندام
|
[دةستت خؤش بة ريز..........
من دةنك بة يةكىَ دةدةم بةس بةديلى بارتى و يةكيتى بيت, ئةكةر جولةكةش بيت..... جونكة بةراستى لة درؤيةكانيان زؤر زؤر تيرم خوارد.......... و داواشم لةخةلك ئةوةية كة بجن بؤ د ةنكدان, ئةكينا دةنكةكانيان دةدزريت........ التعديل الأخير تم بواسطة : real بتاريخ 04-29-2009 الساعة 11:20 PM. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
ئهندام
|
شير فةرهاد دوبارة شير
تؤ بؤ باسي هةلبزاردن دةكةي جةنابت تاكة ماستاو جي حزب و دةسةلاَتي لةكةيةوة بويتة ئةو نوسةرة. بةخوا زؤر بينةو بةردةت كرد نةبويتة قايمقام بةس ئةو جارة ئةكةر ثارتي و يةكيتي دةربجن رةنكة لؤ توش باشبي دوبارة شير ئةو هةموو رايانةي كة نوسراويشن دةست خؤشيت ليَدةكةن سيَ بةشيان بةخؤتي و دةست خؤشي لةخؤت دةكةي, من باش دةت ناسم, ماستاو جي... يانةي جي و سةركةوتني جي جةنابت يانةت تراند لةكةل ريزم بؤ شةقلاَوة |
|
|
|
|
|
#29 |
|
دهستهی کارگێری
بهڕێوهبهری ههواڵی وهرزشی تاريخ التسجيل: Aug 2007
|
ئازادی ڕادهربڕین و ئازاد بوون له بیرکردنهوهدا تا بڵێی پیرۆزه و پێوسته بۆ مرۆڤ. بهڵام تا بشلێی زۆر ههستیاره و هۆشێکی بهرز و تێڕوانینێکی قوڵ و بهرپرسیاریهتییهکی مهزن داوا دهکات له مرۆڤ. زۆر جار نهزانێك ناماقوڵیهک دهکات دهربارهی مهسهلهیهکی سهر به کۆمهڵایهتی يا هێرش دهكاته سهر كهسيك یا ههر بابهتێکی تر ئهوجا دهبینی چۆن له لایهن ههندێ ڕۆشنبیرهوه وهلامی دهدهنهوه به ههموو شێوازێك، تۆش ش ئاسۆ مامه برای ناديارم ئێمه له شهقلاوه كهسمان نيه بهم ناوه، ڕهخنهكانت بهسنگێكی فراوان و گيانێكی وهرزشی وهردهگرم بهلام من پرسيارت لێدهكهم حهز دهكهم بزانم ماستاوچيهتی من بۆ بهرپرسان چيه؟ ههموو خهلكی شهقلاوه من دهناسن ههلويستم چۆنه بهرامبهر دهسهلات بۆ خزمهتكردنی شهقلاوه نمونهش زۆر ن لهم سايته بابهتهكانی من بخوێنهوه ئنجا وهلامم بدهوه بزانه ئهوهی تۆ دهليي شمولی من دهكات ؟ سهبارهت نهبونمان به قائمقام ، ئهگهر وهكو تۆ دهلێي ماستاوچی بهرپرسان و دهسهلات بام زۆر به ئاسانی دادهندرام ، تۆ به خۆت ئهگهر تيبگهيت وهلامی خۆت داوتهوه . سهبارهت يانهی چی يانه م تراند سهركهوتنی چی ؟ من پرسيارێكت لێدهكهم ناوی يهك قهزام پێ بلێ دهسكهوتی وهرزشی وهكو شهقلاوه ههبێت پێم بلێ له كام زهمان وهرزشی شهقلاوه توانيهتی چهندين پالهوانيهتی كوردستانی و عێراقی به پلهی يهكهم به دهست بهێنی ، جگه له بهشداريكردنی يانهی شهقلاوه له پالهوانيهتيهكانی نێو دهولهتی بۆ خۆشت سهيری ئهم سايته بكهو بشپرسه له دانيشتوانی شهقلاوه؟ نازانم چ بهلگهيهكت پێيه كهوا من به خۆم دهستخۆشی له خۆم دهكهم ئهی ئهو ناوه ناسراوانهی ناو شهقلاوهش من تهمسيلی وان دهكهم له م سايته ؟ دياره به دهستخۆشيهكان تێكچووی ! من لهم مينبهرهوه سوێند به خواو قورئان دهخۆم تۆ وهره بۆ يانه من سهرۆكی يانهی شهقلاوه بۆتۆ بهجێ دههێلم تۆ وهره خزمهت بكه له جياتی من بزانم تۆ چيت پێيه بۆ شهقلاوه ؟ لهو بڕوايهدام يهك ههفته نهك يهك مانگ ههلدێيت وهرزشی شهقلاوهش بۆ حهفتايهكان دهگهرێينتهوه. داواشت لێدهكهم به سينگێكی فراوان وهريبگريت وهلامهكهم . التعديل الأخير تم بواسطة : فه رهاد خه يات بتاريخ 04-30-2009 الساعة 09:54 AM. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
ئهندامی كارا
|
دهست خۆش كاك فهرهاد بۆ تهوهرهكهت من دهلێم ئهگهور بێت و ئهمجاره خهلكێكی باشی ئهو شاره لهگهل دانهبی كه بتوانيت خزمهتی شهقلاوهو گهنجان بكات بهشداری ههلبژاردن ناكهم
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Administrator
|
بهڕێز aso.mama
ئاگادارت دهكهینهوه چیتر ووشهی ناشیرن بهكاربینێت لهپهیامهكانتدا ئهوا مافی ئهندامیهتیت لێ ئهسندرێتهوه و پهیامهكهشت دهسرێتهوه وهئهگهر بهنزكترین كات پهیامهكهت ڕاست نهكهیتهوه واته ( ئهو ووشه ناشیرنانهی بهكارت هێناوه لهم پهیامهدا ) نهیان گۆڕیت و نهیانسڕیهوه دڵنیا به پهیامهكهت ئهسڕێتهوه چونكه نا گونجێت لهگهڵ یاساكانی ئهم سهكۆیه و دهتوانی ووشهی تر بهكاربێنیت و جهنابیشت دهتوانی وهك گشت ئهندامان بهئازادی و دوور له ووشهی ناشیرن پهیامهكانت بنووسی .. لهگهل ڕیزمان بۆ گشت بهشدار بووانی سایتی شهقڵاوه پۆست .......... Admin سهرپهرشتیاری گشتی |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ئهندام
|
هه رمرؤفيك جؤريك فه لسه فه وئايدياى تايبه ت به خؤى هه يه بؤ دانانى نه خشه ى ته مه نى داهاتووى خؤى,كرنكترين خال ليره دا ئه وه يه بتوانيت ريره ويكى راست بؤ ئاينده دياريبكه يت, ته واوى بنه ماكانى زيانى هه ركه سيك هه لقولاوى يه ك سه ره نجامه ئه ويش :باراستنى ريزو هه ستى مرؤفي به رامبه ره,براى ئازيز هه ولبده سنوورى راده ربرين بؤخؤت بدؤزيته وه ,هه ستى به رامبه رت مه روشينه ,ويزدانت مه كه قوربانى بيروراى كه سانى تر,به دلنياييه وه تؤ له زؤركه س باشتر ده زانيت سه رده م بووه ته به هه شتى ماستاوجى ,زؤر سه خته مرؤف خودى خؤى بدؤرينيت له بيناو ئامانجيكى كلاو,له وته كانتدازؤر ئاشكرايه تؤ دارى ده ستى كه سيكى تريت,خاوه ن هه ستى خؤ نيت,هيوادارم بير له هه ست و به ربرسياريه تيت بكه يته وه...
التعديل الأخير تم بواسطة : زانيار بتاريخ 05-02-2009 الساعة 12:42 AM. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
ئهندام
|
[
سه ره تا زؤر سوباس بؤ به ريز كاك فرهاد و بويرييه كه ى ,هه لبزاردن له كشت ولاته بيشكه وتووه كانى جيهان ,ئه وانه ى به دروستى بابه ندى بره نسيبه كانى ديموكراسيه تن ئامانجى كه وره ى له بشته,مه به ست ئه وه يه به ره به بدريت به فراوانيى كؤمه لكه ى مه ده نى و ره خساندنى بوارى له بارتر بؤ زيان,ئه كه ر هه لبزاردن وه كو خؤي به يره وبكريت ده سكه وتيكى ميزوويى بى وينه يه ,كامه ليست كارنامه يه كى تيرو ته سه ل و بر له خزمه تكوزارى هه بيت ئوميدى سه ركه وتنى زياتره,به هؤى ره فتارى جه ندين ساله ى ده سه لات,تاكى كوردى متمانه ى به هاتنه كايه وه ى سيسته ميكى دادبه روه رانه نه ماوه,كه ره نتى ئه وه ش نيه كه ليستى براوه ئه كه رتازه بيت باشتر بيت,بؤيه تاكى كوردى خؤى له ناو ئالؤزييه ك ده دؤزيته وه سه باره ت به برياردان له وه ى كه ده نك به كام ليست ده دات,جونكه هينده ى كار بؤ كيرفان و كورسي وبه رزه وه ندى تايبه ت ده كريت,كار بؤ به ره و بيشبردنى نيشتيمان ناكريت, |
|
|
|
|
|
#34 |
|
بهڕێوهبهرى بهشى ئاينى
|
[size="5"]بهرێزان سلاو له ههموتان بۆ ئهم بيرو بۆچونانه من تهنها حهزدهكهم ئهوه بلێم كه ئێمه ئهوهنده ساويلكهو كورت بين نهبين له ژيان و لهگشت بوارهكان دهزانن خۆ تهنها ههلبژاردن و چونه ههلبژاردن مانای ديموكراتی ناگهينێ ؟ خۆ له ههموو كات و ساتێك ههلبژاردن كراوهو رای خهلك وهرگيراوه بهلام زۆر دووربووه له ديموكراسی ئهوهی گرنگه و كه دهتانهوێ ديموكراسی راستهقينه ههبێ تهنها ئهم چهند خاله وهلامی بدرێتهوه (ئهمه به بۆچونی خۆمه) : [/SIZE]
١) ئايا لايهنی دۆراو به واتايهكی تر دهرنهچو قبولی دهرنهچونهكهی خۆی دهكات ؟ ٢) پێتان وايه ئهوهی دهنگێ كهم بێت پرۆپاگهندهی به ناههق بهرامبهر دهرچووهكه نهكات ؟٣) پێتان وايه ديموكراسی دهبێ چاوسووركردنهوهو پروپاگهندهی برينی ئهرزاق و راتب برينی تێدابێ؟ ٤) ئايا پێتان وايه كه بزانن سهتا سهد كهسێك دهنگی نهداوه به ليستی ههركامهيان بێ بهچاوی دوژمن تهماشای نهكهن ؟ ببورن به هيچ مانايهك لێم وهرمهگرن كه به خراپی لهقهلهم دهن تهنها ئهوندهيه بهكورتی دوبارهی دهكهمهوه :ديموكراسی : واته :- قبول كردنی دۆراندن - دوور له ئيتهامات - دوور له فێركردن و فێل كردن لهخهلكی نهخوێندهوار ئهو ناوێك بلێ بهرامبهر ناوهكهی خۆی مهبهستيهتی بۆی دابنێ . لهكۆتايی دا دهلێم من لهگهل ئهوهدا نيم خۆ حهشاردان و نهچون بۆ دهنگ دان بهلكو بهجۆش و خرۆشهوه برۆن بۆ دهنگ دان و ئهوهی تۆ متمانهت پێهتی دهنگی پێ بده دوباره سوپاس و بههيوای وهرگرتن به دلێكی فراوان التعديل الأخير تم بواسطة : م.كامه ران بتاريخ 05-02-2009 الساعة 03:42 PM. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
ئهندام
|
لةسةرتا من دةمةويَ بلَيَم با كفتوكؤكانمان بالةسةر وتةي جوان و رِاكؤرينةوةبيَت نةك ووتةي ناشيرين بيَت هةركةس ئازادة لةسةر بيرو رِاي خؤي
بةلاَم من دةنك دةدةم بة ليستي كوران كةجي متمانة لاي خلَك نةماوة بةرامبةر بة لايينةكان وحيزبةكان بةلاَم من ئةو لاَينةي هةليدةبذيَرم تاقي دةكةمةوة ئةكةر ئةم جارةكاريان بو خةلَك نةكرد من جاريَكي تر ناجم بؤ دةنك دان دةست خؤشيش لة كاك فةرهاد دةكةم بؤ ئةم بابةتة التعديل الأخير تم بواسطة : كاكةm بتاريخ 05-03-2009 الساعة 08:25 PM. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
سهرپهرشتیاری گشتی
|
بهرێز کاک فهرهاد دهست خۆشیت لێ دهکهم بۆ ورژاندنی ئهم بابهته بۆ خوێنهران و ئهندامانی شهقلاوه پۆست
منیش وهک ههر یهکێک لهم ئهندامانهی بهشداریان لهم راپرسیهدا کردووه رای خۆم ههیه بهلام بهر لهدهربرینی رام ئاماژه بهوبهرێزه دهکهم بهخراپه باسی له کاک فهرهاد کردووه بهرێز وامهزانه من یهکێک بم لهدۆست و ناسیاوانی کاک فهرهاد یاخود رۆژێک لهرۆژان بهقهد تهنها یهک دینار سوودم وهرگرتبێت بههۆی ئهوهوه بهلام من بهرای خۆم دهلێم بهراستی گوناحه ناوی کاک فهرهاد بخرێته ریزی بهرپرسانی تر خۆ ئهگهر مهبهستیشته بهخراپ باسی بکایت ئهم بهشه بهشی گفتوگۆیه بابهتێکت خستبا بهرچاوی خوێنهران و بۆ ئهوهی بهشداربوان ئاماژه بدهن ئاخۆ فهرهاد خهیات دلسۆزی شهقلاوهیهو وهرزشی شهقلاوهی پێگهیاندووه یاخوود بۆ دواوهی بردووه بادلنیایهوه ئهم ههوالانهی لهم مالپهره وهلامن بۆت < سهبارهت بهدهنگ دان بهکام لیست بێگومان ئهمرۆ له ههرێمی کوردستاندا بهدیلێک نیه بۆ لیستی هاوپهیمانی کوردستان خۆ ههموشمان دهزانین ئاخۆ چهند بهرپرسانی گهندهل ههن لهناویاندا بهلاهم من بۆ بهرپسان دهنگ نادهم بهلکو بۆ لیستی هاوپهیمان لپێناو بهرژهوهندیاکانی گهلهکهمانن زیاتر بادلنیایاوهش دهلێم دژی هیچ کام له حزبه ئیسلامیهکان نیم بهلام دهپرسم ئێمه موسلمان نین ؟ چهند ئاینی ئیسلام ههیه بۆ ئهوان هاتوون فێرمان بکهن ؟ ئهی بۆخۆیان لهگهل سیاسهتی خۆیان ناگونجێن مهگهر لهپێناو قورئادا کاردهکهن ؟ پێشهوامان (محمد ) درودی خوای لهسهربيت دهفهرموێت موسلمانان برای یهکترین خۆ ئهوان برایهتی یهکتر ناکهن و لهگهل بهرژهوهندیهکانی یهکتر گونجاونین شتێکی تر ماوه ئاماژهی پێبکهم ئهویش لهرای زۆربهی بهشداربوان باس لهوهدهکریت دهنگ دهدهین بهکهسێک خزمهتی شهقلاوه بکات منیش لهوهیان دهلێـ 100% لهگهلتانم < دهنگ بدهین بهکهسێک دهستی ههبێت لهناو هۆلی پهرلهماندا ههلیبرێت نهبادا وهک و ئهوکرمهبگریت که دهستی نهبووه بهرزی کاتهوه (کاک فهرهاد بۆ پێکهنین ئهم نوکته پر واتایهی کرم و ئهندام پهرلهمانی خستۆتهروو ) لهبهشی پێکهنین دا |
|
|
|
|
|
#37 |
|
ئهندام
|
شيره كان بوخوت ناديارونابينا جونكه روشانه ئه نجامه باشه كان نابيني يان زورن جاو ت هه لنايت ئي بشداري كردني تيبي تايكواندو له باله وانيتي فجري ده ولي يان تينس وبالو و كيك بو كسينك و هيزي له ش و بادمنتون هه مو ئه جا مه كنيش به با ل بشتي به ريز فر هادخياته
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ئهندام
|
من وةك لاويك دةليم با وةك هةموو رابرسي راي خومان دةربرين نا بةقسةي ناشرين وةلامي يةكتر بدةينةوة وة ئةمة ئةوة دةسلميني كة كاك فةرهاد نا حةزي زؤرة داوا كارم لة هةموو ئةندامان با راست كؤ بن لةكةل يةكتر نةك خوشاردنةوة لةراستيةكان بسياري بابةت ئةوةية
لةبرؤسةي هةلبزاردن دةنك بةكام ليست دةدةي بؤجي تكاية هيمن بن |
|
|
|
|
|
#39 |
|
ئهندام
|
دهست خۆش بۆ ئهو تهوره گفتوگۆييه من دهنگ دهدهم به ليستی گۆڕان بۆ ئهوهی گۆڕان بكرێت له كوردستان ئهگهر ههلهشبم له دهستنيشانكردنی ليستهكهش بهلام به ناچاريهوه دهنگ دهدهم به گۆڕان
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ئهندام
|
نو سه ري به ريز توده لي كاك فرهاد ناحزي زوره من له كه لت نيم جو نكه به ريزيان شه وروش خوي ماندو ده كات بويه ش وه رزشي شقلاوه كه يشته ئو ئاستا كه نو ينه را يتي عيراق بكا ت له ده دره وي عيراق ئواني كه قسه ي ناشرين ده كه ن جاويان به و سه ركه و تنه وه رزشيه هه لنا يت ئوا نه ناحه زي به رزيانين به لكو نا حز ي هه مو سه ركوتنه وه رزشيه كاني شقلا و ه ن
التعديل الأخير تم بواسطة : راستكؤ بتاريخ 05-07-2009 الساعة 07:33 PM. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
ئهندام
|
ئهگهر خۆتان نهگۆرن دهنگهكان دهتان گۆڕن من بهس ئهوهنده دهڵێم |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ئهندام
|
دة شت خوش....
التعديل الأخير تم بواسطة : RABAR بتاريخ 05-09-2009 الساعة 10:53 PM. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
ئهندام
|
]دة نك دةدة م بة ليستيك كة مة سولة كانى 5مونيكاو 10 عارد 20 بن ديواريان نة بى؟؟؟؟امة ش لة كوردستان نية ؟؟كة واتة دة نك نادةم,,,,
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ئهندام
|
برِيارمان داوة 14كةس لة خيزانةكةمان , كةسيان دةنك نةدات.
*ئةكةر دةنك بة دةسةلآتى ئيَستا بدةم, واتا فيَلَ لة ميَزوو دةكةم....... * ئةكةر دةنك بة ئيسلاميةكان بدةم , واتا دةنكم بة عةرةب داوة....... * ئةكةر دةنك بة نةوشيروان بدةم , واتا تةنها شةرِو شؤرِم كةرةكة....... جونكة نةوشيروان جةند سالَ هةوليَرى لة زيَر دةست دا بو كةجى هةر بة كونديَكى كةورة ناوزوندى دةكرد, *نيَجيروانيش هةوليَر دةكاتة دوبةى بةلآم ئيدارةكةى نوقمى كةندةلَيية....... * دةنك نادةم بة يةككرتوو كة دوذمنى هةستى نةتةوةيية........ * دةنك نادةم بة جةلال , كة لةوةتةى هةية دؤستى بيَكانةو عةرةب و عةجةم و دةستى سةنعان قةصاب ماج دةكات و دوزمنى ئةمنى قةومى كوردة.........ئاخر جاش كورِى جاش !!!تؤ باوكيشت تا مرد ,دةمانجةى بةعسى لة بشتا بوو, توركمانى بةد رِةوشتى بالَبشتى ئةتاتورك ,كةى شةهيدى هةيةتا 9 مليؤن دؤلار بؤ شةهيدانيان تةرخان بكةى؟؟؟؟؟؟؟؟ تؤ جؤن بة رؤزنامةى صةباحى توركى دةلَىَ ى : برا توركةكانم... كةرِانةوةى كةركوك بؤ سةر هةريَمى كوردستان , خةونة؟؟؟؟ ئةى باشة جؤن و بة قسةى كىَ , رِةزامةنديت لةسةر وةركرتنى 13 هةزار فةلةستينى ,دوزمنى بابة زةورةى كورد دةكةى كة بيَنة كوردستان؟؟؟؟؟؟؟؟بة ج مافيَك تةعريبمان دةكةى؟؟؟؟؟ من دةلَيَم, جولةكةيةك هةزار ئةوةندةى عةرةب و تورك و فارس ,مافى لةسةر كوردستان هةية و زياتر لةمةش , زؤر باوةرِى بة مةسةلةى كورد هةيةو قةتيش رِيَكرى كوردبون نةبووةو ناشبىَ....... |
|
|
|
|
|
#45 |
|
بهڕێوهبهرى بهشى ئاينى
|
بهرێز ئاشنا من نهبهناوی حزبه ئيسلاميهكان قسهدهكهم و نه لهگهل هيچ حيزبێكيش دام بهلام حهزدهكهم ئهو قسهی كردوته به ناوی ئيسلام چيت مهبهسته ئهگهر تۆ موسلمان نی ئهوا گلهييت لێ ناكهم كه ناوی ئيسلام دهبهی به عهرهب چونكه دوژمنانی دينی ئيسلام تايبهتيان كردووه به عهرهب ، وه ئهگهر موسلمانيشی بزانه دينی ئيسلام دينی عهرهب نيه وه ئهگهر ههر له سهر قسهی خۆتی جارهك پێش ههمووان تۆ حاشا له خزم و كهسانی خۆت بكه ئهگهر موسلمانن ئينجا دهنگ مهده به ئيسلام تۆ خۆت ئازادی له بيرو رات بهلام رهچاوی ههستی خهلكيش بكه و سوكايهتی به كهس مهكه تۆ چۆن پێت خۆش نيه خهلك باسی بيرو بۆچونت بكات به خراپه تۆش وابه لهگهل بهرامبهرهكهت هيوادارم دووباره نهكهيتهوه (ئيسلام واته عهرهب) .
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ئهندام
|
دهنگ به خۆم دهدهم به كهسی دی نادهم يان به سپی داوێمێ دهست خۆش مامۆستا فهرهاد بۆ تهوهرهكهت
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
ئهندام
|
تكاية بة هةلَة ليم تىَ مةكة....بةلىَ من موسلمانم و حاشا ناكةم لة موسلمانيتى خوَم... بةلآم بةريَز , من مةبةستم ((حيزبى اسلامى)) ية نةك ئايينى بيرؤزى اسلام...تكاية تكاية ئةو دوو شتة بةيةكةوة مةبةستنةوة كة جياوازيان ئاسمان و رِيَسمانة....جونكة ئيستاش دةلَيَم ئةو حزبة بةناو اسلاميانة هةموو قةوميك لةسةرووى كوردةوة دةبينن,,,بةلكةش بؤ ئةم رِاستية,
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
ئهندام
|
تكاية بة هةلَة ليم تىَ مةكة....بةلىَ من موسلمانم و حاشا ناكةم لة موسلمانيتى خوَم... بةلآم بةريَز , من مةبةستم ((حيزبى اسلامى)) ية نةك ئايينى بيرؤزى اسلام...تكاية تكاية ئةو دوو شتة بةيةكةوة مةبةستنةوة كة جياوازيان ئاسمان و رِيَسمانة....جونكة ئيستاش دةلَيَم ئةو حزبة بةناو اسلاميانة هةموو قةوميك لةسةرووى كوردةوة دةبينن,,,بةلكةش بؤ ئةم رِاستية, ئةو بروباكةندةو درؤيانةى كة يةككرتوو لةسةرdtpى دة كرد....
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
سهرپهرشتياری بهشی وهرزش
|
:dمن لةكةل ئةو ليستةم كة لةشةقلاوة
1..ياريكاي جيمةنى دروست كرد 2..يارمةتى يانةي شةقلاوةي دا 3..بوجةى بو تةرخان كردن 4..هولى داخراوي دروست كرد .....كامة ليستة.....................خوتان بلين............... ليستي بي لايةنة .........لة بةرلةمان دةستي خةي نةخوراندوة ليستى ئيسلامى.........كام لةو جوار خالةي لا رةواية ..مزكةوتيكيان دروست نةكردية نوبةى ياريكاية ليستي كوران.......... بةس بو قسةي كةورة دةكةن (سليماني جيةتى دةكةن)؟ بةدلنيايي ليستى هاوبةيمانى ئةو جوار خالةى بو مني وةرزشوان كردوة |
|
|
|
|
|
#50 |
|
سهرپهرشتياری بهشی وهرزش
|
:dمن لةكةل ئةو ليستةم كة لةشةقلاوة
1..ياريكاي جيمةنى دروست كرد 2..يارمةتى يانةي شةقلاوةي دا 3..بوجةى بو تةرخان كردن 4..هولى داخراوي دروست كرد .....كامة ليستة.....................خوتان بلين............... ليستي بي لايةنة .........لة بةرلةمان دةستي خةي نةخوراندوة ليستى ئيسلامى.........كام لةو جوار خالةي لا رةواية ..مزكةوتيكيان دروست نةكردية نوبةى ياريكاية ليستي كوران.......... بةس بو قسةي كةورة دةكةن (سليماني جيةتى دةكةن)؟ بةدلنيايي ليستى هاوبةيمانى ئةو جوار خالةى بو مني وةرزشوان كردوة |
|
|
|
![]() |
| طرق مشاهدة الموضوع | |
|
|